Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Φιλοξενία Ιταλών και Γάλλων για το Πρόγραμμα Erasmus+



Όπως σας είναι ήδη γνωστό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας υλοποιεί το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας Erasmus+ σε συνεργασία με 4 σχολεία από την Πολωνία, την Ιταλία, τη Φινλανδία και τη Γαλλία. Μετά από μια πρώτη υποδοχή των Πολωνών και Φιλανδών μαθητών το 2015, τώρα ήρθε η σειρά των Ιταλών και Γάλλων μαθητών και καθηγητών να μας επισκεφτούν από τις 26 Μαρτίου μέχρι τη 1 Απριλίου 2017, ώστε μαζί να καταρτίσουμε business plans για 4 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που επεξεργαζόμαστε ως μέρος της εργασίας μας.






Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν, όπως είδατε και στην προηγούμενη ανάρτηση, λίγες μέρες πριν με την επίσκεψη των μαθητών μας στην έκθεση Innovathens 2017 στο Γκάζι στην οποία μελέτησαν μοντέρνες ιδέες στον τομέα της τεχνολογίας που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές προτάσεις.

Με αυτά τα εφόδια και με την κατάλληλη προετοιμασία πολύ καιρό πριν, φιλοξένησαν τους 5 Ιταλούς και 4 Γάλλους μαθητές επί μια βδομάδα και μαζί ετοίμασαν και παρουσίασαν στο χώρο του σχολείου μας 4 επιχειρηματικά πλάνα για αντίστοιχες καινοτόμες επιχειρήσεις που στοχεύουν στο νεανικό κοινό. 









Αυτές τις προτάσεις θα επεξεργαστούν όλοι οι μαθητές του Προγράμματος στις μελλοντικές εργασίες τους μέχρι την ολοκλήρωσή του το 2018. Μάλιστα, επέκτειναν τους ορίζοντές τους επισκεπτόμενοι δυο επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις, μια οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο της εστίασης στη συνοικία μας και μια καινοτόμο εταιρεία καλλυντικών με διεθνή παρουσία σε όλον τον κόσμο.






Εκτός των εργασιών όμως οι μαθητές είχαν πολλά ακόμη να κερδίσουν από αυτή τη συνεργασία. Οι νέοι των τριών χωρών έζησαν μαζί σαν φίλοι και σαν συνεργάτες για μια ολόκληρη βδομάδα, εργάστηκαν μαζί, ψυχαγωγήθηκαν μαζί, επισκέφτηκαν χώρους πρωτοπορίας και πολιτισμού μαζί και βίωσαν την αξία της συναδέλφωσης και του αγώνα για ένα κοινό σκοπό.




 
 



 Έτσι, έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές των χωρών τους και παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους της Γηραιάς Ηπείρου που πιστεύουν στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου