Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η επίσκεψή μας στην Πολωνία (2-8 Απριλίου 2017)

Η ομάδα του Προγράμματος Erasmus+ ήταν ασταμάτητη τις τελευταίες μέρες! Έτσι, μετά την επίσκεψή των Ιταλών και Γάλλων μαθητών και καθηγητών στην πόλη μας την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε και πάλι η σειρά μας να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό. Τούτη τη φορά, βρεθήκαμε στο Μπιέλσκο Μπιάλα της Πολωνίας για την δεύτερη και τελευταία παρουσία μας στη γραφική πόλη από τις 2 ως τις 8 Απριλίου 2017.

Την ομάδα μας αποτελούσαν 8 μαθητές (με εκπροσώπηση και των τριών τάξεων για πρώτη φορά) και δυο καθηγήτριες. Οι οικοδεσπότες μας ήταν πολύ φιλόξενοι, τιμώντας την πολωνική παράδοση φιλοξενίας. Άλλωστε έχουμε ήδη καλλιεργήσει τόσο φιλικές σχέσεις που θα συνεχίσουμε την συνεργασία και μετά το πέρας του Προγράμματος.




Στην Πολωνία οι δραστηριότητές μας ήταν διπλής φύσης.

Αφενός μεν οι μαθητές που βρέθηκαν εκεί (Πολωνοί, Έλληνες και Φινλανδοί) ετοίμασαν και παρουσίασαν με επιτυχία τρόπους προβολής των 4 επιχειρήσεων με τις οποίες ασχοληθήκαμε στην Αθήνα και μάλιστα επισκέπτηκαν και μια διεθνή έκθεση προϊόντων δόμησης και μια πρωτοποριακή επιχείρηση εμφιάλωσης νερού για να πάρουν περισσότερες ιδέες.




Αφετέρου επισκέπτηκαν όλα τα σημαντικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, το Άουσβιτς, το ορυχείο αλατιού και την παλιά πόλη στην Κρακοβία, ένα κάστρο και τα όμορφα αξιοθέατα του Μπιέλσκο Μπιάλα φυσικά.









Συμπερασματικά, το ταξίδι μας είχε μεγάλη επιτυχία αφού πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει με τους συνεργάτες μας και, κυρίως, με τους οικοδεσπότες Πολωνούς τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την υποδειγματική φιλοξενία τους, για δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου