Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών στην Πάρμα από τις 6 ως τις 12 Μαρτίου 2016

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus + στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας για το χρονικό διάστημα 2015-2018, οκτώ μαθητές από την Α' και τη Β' Λυκείου με τη συνοδεία δύο καθηγητών θα ταξιδέψουν την Κυριακή 6 Μαρτίου στη γραφική Πάρμα της βόρειας Ιταλίας. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν από συνομιλήκους τους Ιταλούς του σχολείου ITES G.B.Bodoni της όμορφης πόλης οι οποίοι θα φιλοξενήσουν και άλλους οκτώ μαθητές από το σχολείο της Μασσαλίας LPP Dοn Bosco.

 
Το οικόσημο του οίκου των Βουρβώνων της Πάρμα που κυβέρνησαν την επαρχία αυτή από το 1731 ως το 1797.



Οι δραστηριότητες που θα αναπτύξουν οι μαθητές των τριών χωρών καθώς και - με τηλεδιάσκεψη - οι μαθητές από το πολωνικό σχολείο του VIII Liceum Ogolnoksztalcace του Μπιέλσκο-Μπιάλα (το οποίο επισκεφτήκαμε τον Ιανουάριο με 4 μαθητές και 2 καθηγητές) και το φινλανδικό Liedon του Τουρκού, έχουν να κάνουν με την επιχειρηματικότητα των νέων της Ευρώπης, την ανταλλαγή ιδεών και την κατάθεση προτάσεων για τα ενδεδειγμένα πρώτα βήματα ενός νέου επιχειρηματία.


Το παραδοσιακό τυρί Παρμετζάνο-ρετζάνο, τα φρούτα καθώς και το κρασί αποτελούν βασικά προϊόντα της οικονομίας και της καθημερινής ζωής των Parmensi.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου